Regnskap for små bedrifter

I Norge utgjør små bedrifter en betydelig del av næringslivet. Per 2024 er det registrert 650.000 virksomheter, hvorav 84% har mellom 0 og 4 ansatte. Små bedrifter har i de aller fleste tilfeller bokføringsplikt etter bokføringsloven. Her får du en oversikt over reglene som gjelder for aksjeselskap (AS) og enkeltpersonforetak (ENK).

Hvilke bedrifter må føre regnskap?

Enkeltpersonforetak som har en årlig omsetning under 50.000 kroner, er ikke pålagt å føre regnskap. De trenger heller ikke å levere inn næringsspesifikasjon. Imidlertid må de kunne dokumentere inntekter og kostnader gjennom året og ta vare på selskapets bilag.

Hvis omsetningen for enkeltpersonforetak overstiger 50.000 kroner i året, er bedriften bokføringspliktig og må føre regnskapet etter bokføringsloven. I tillegg må de levere næringsspesifikasjon sammen med skattemeldingen.

Enkeltpersonforetak som har en omsetning over 50.000 kroner og eiendeler verdt mer enn 20 millioner kroner eller flere enn 20 årsverk, er regnskapspliktige. Disse bedriftene må sende inn årsregnskap til Brønnøysundregistrene. Alle aksjeselskaper, uansett omsetning og årsverk, har regnskapsplikt.

Få hjelp av en regnskapsfører

Hvis du ikke har spesielt mye erfaring eller kunnskap om økonomi og regnskap, kan det være lurt å få hjelp av en regnskapsfører. En regnskapsfører kan bistå med å føre regnskapet korrekt og sørge for at alle lover og regler blir overholdt.

Som autorisert regnskapsfører hjelper vi deg med alle regnskapstjenester:

  • Bokføring
  • Fakturering
  • Lønn
  • Rapportering
  • Årsoppgjør
  • Økonomisk rådgivning

Tjenestene våre er nettbaserte, og vi er tilgjengelig uansett hvor du holder til. Vi kan tilby teknisk oppdaterte skyløsninger, sikker lagring av dokumenter og moderne programvare.

Vil du vite mer om hva vi kan hjelpe deg med? Ta kontakt.

Kom i kontakt med en regnskapsfører

Relaterte artikler